Pages

Monday, August 17, 2015

Colourfy~ hobi baru


Assalamualaikum

Sekarang dah ada hobi baru uolls..
Maklumlah umur dah 31.. Takkan Kak Bel nak main game subway surfers lagi kan
Ini punca la dari update apps kat ipad..
Dok pening pekior ngape tak mau pon update apps ni
Try punya try nah mau pon..
Nak upgrade OS .. Malas aku tunggu..
Biar je la dulu
Pastu boring punya boring tgk cm best je Colourfy .. Terus download..
Nampak macam kelakar main colour2 ni.. Jiwa aku suka la warna2 ni..
Maka terhasil la beberapa karya yang tak seberapa..
Cantik tu tak lah.. Saje nak suka2 bole la..


Yang ni actually percubaan kali ke3. Sorry.. Malas beno nak susun..

Percubaan kali kedua..


Percubaan pertama..


Keempat dan tak siap lagi..

Seronok jugak la mewarna ni.. Boring2 pun boleh buat aku rasa bahagia..
Tapi jangan la compare saya dengan budak art
Jauh panggang dari api la hasil keje nye.. Hehehe
Last 2 weeks ada cuba lukis batik.. Free je masa tu kat pameran muzium
Have fun sangat sebab outing dengan adik2 dan Naaz..
Tak reti pon canting batik.. Acah2 hebat je.. Hahaha



Kan.. Acah2 jer nih.. ;p







Tuesday, August 11, 2015

Sawang Bersawang

Assalamualaikum

Lamaaaaaaa nya tak bebel dalam ni..
Ni pos yg pertama agaknye untuk tahun ni.. ( dasar femalas)
Mula2  sekali nak ucapkan selamat hari raya buat semua
Tahun ni tahun ke 6 beraya bersama Naaz.. Dan masih lagi loovey doovey berdua
InsyaAllah.. Tahun depan mana nak tau ada rezeki berempat terus plak kan..
Hahaha... Tahun ni turn raya umah Naaz... Tp umh mak aku dgn mak naaz dekat je.. Setengah jam dah sampai.. So satu pagi raya bole pukul rata jalan nye.. 
Tema raya tahun ni gold oren.. Mak aku rajin skit bab baju sedondon ni.. 
Habis baju anak menantu di sponser ( suka lettew :p).. Salah satu sebab pon bcoz emak sangat suka family potrait.. Setiap thn wajib ade.. Sampaikan gambo kitorg kat kedai gambo tu mmg ade je la buat display.. ( perasan comei jap)..hehe...
Raya tahun ni pon takde nak feeling2 best pon.. Biasa jer maybe faktor usia kot.. Cuma nye seronok tengok Syamimi bersiap je pagi2 raya.. Kite takde anak lagi.. Numpang kasih Syamimi la.. N dia pun menumpang kasih pada Mummy yang garang macam harimau ni juga.. Pagi2 dah mintak mekap kan muka.. Walopon hakikat nye mummy dia kul 10 pun pakai baju tido lagi sbb lambat siapkan hidang pagi raya.. Mummy x masak pon.. Tolong opah hidang2 gitu je.. Sib baik ada ipar duai n biras nolong..
Apa2 pun memang syukur dapat beraya dan sambut ramadhan tahun ni.. Aku masih lg x perfect.. Tarawikh x dpt solat penuh tp seronok dapat pegi sebab setiap thn temankan mak mertua solat skali .. Harap2 panjang umur murah rezeki dpt jumpa ramadhan tahun hadapan.. Al-quran pon tak khatam .. Dapat baca beberapa juzuk je.. Tak istiqomah aku ni.. Tapi simpan satu angan2 juga kalo bole thn ni nk abeskan... Hopefully amin.. Tu je la nak bebel.. Selamat hari raya lagi sekali.. Muaahhciked


Half of family mertua





Mak jemah nk beraya

Sunday, April 20, 2014

jem otak

assalamualaikum


short update
semalam pegi isi minyak kat shell
bila masuk kereta tengok meter tak berubah..
ooo.. sebab aku isi sepuluh ringgit kot
then.. bila sampai batu gajah.. blink2 sudah minyak..
baru teringat
pas bayar kat cashier..
aku terus masuk kereta.. x isi minyak
demmm
otak jem sudah..
pikirkan iso..
terus cuak...
adoiiii..
 

Blog Template by BloggerCandy.com