Sunday, April 20, 2014

jem otak

assalamualaikum


short update
semalam pegi isi minyak kat shell
bila masuk kereta tengok meter tak berubah..
ooo.. sebab aku isi sepuluh ringgit kot
then.. bila sampai batu gajah.. blink2 sudah minyak..
baru teringat
pas bayar kat cashier..
aku terus masuk kereta.. x isi minyak
demmm
otak jem sudah..
pikirkan iso..
terus cuak...
adoiiii..

Tuesday, March 11, 2014

berhabuk

Assalamualaikum kawan-kawan

Berhabuk blog makcik ni. Tak sempat berupdate
Malam ni baru berkesempatan nak hadap pc nak bercerita..
Minggu ni alhamdulillah tak la bz sangat
minggu yang orang kata keje sederhana tapi berterusan
minggu yang menggemparkan..
#MH370 jadi topik perbualan..
Sedih..takut..pilu semua ada.. tapi siapa lah kita untuk menidakkan Qada' dan Qadar Nya
Doa ku moga beroleh keajaiban dan dilindungi keselamatan kalian..

Amin



Thursday, September 19, 2013

outing

assalmualaikum.. hari rabuharitu.. mummy gedik sakan ngan daddy n kakak.. seronok sangat dapat berjalan ske jusco. bukan nak beli apa pun.. cuma nak beli kasut baru mummy yg udah kena kencing kucing.. hot hati mak ni bila kasut keje kena kencing kucing..lepas beli kasut..kakak dh merengek rengek nak balik.. ye la.. dh leway. time dh kul 9.30.. dengan homework tak siap lagik..kecut la dia kalau kena marah dengan Madam Nga. before balik kami makan2 dulu. kakak nk makan ayam.. yang dipilihnya kfc. mummy baru je mkn kfc.. so kami tukar plan.. makan kat dpan kfc.. kat nandos...pilih sini sebab air boleh refill banyak2 kali.. mummy kan cheapskate.. hohohoho..lepas makan2 kami pun balik n esok nye kakak tak pi school sebab dia demam,, manje aangat anak mummy ni.. idak le boleh bersejuk2.. berembun2...



                             gyiyomi le tu





                                  manje daddy



                            makan pun nak sebelah daddy.. touching mak tau...


Kawan baru

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
eceh macam buat surat rasmi plak..hehehehe
hello september!!! baru sempat menjengah blog hari ni sebab dah bersawang mawang dah blig tite yek.. minggu ni adalh minggu bersenang lenang sebab kerja tak banyak dan sangat suka sebab cuti isnin lepas sempena hari Malaysia. So, selasa baru start kerja la.. Takde la rasa apa sangat just nak share cerita2 basi ... hehehe.. ermmm semua orang bersungut kan harga minyak naik dua puluh sen aritu.. tp aku mengambil langkah untuk tifak beratur kat Shell malam diumumkan harga minyak naik. WHY??? jawapan nye senang.. apa esok lusa minyakmtakmnaik kah? actually pengalaman mengaar aku. masa mula2 pakai kereta sendiri agak sengkek juga la.. tapi beli kereta jugak.. ye 
ah kalo ikutkan keje kerani gomen yang baru keje tak sampai setahunnbapemhemgget sangat la.. tambahan pulak masa tu gaji starting rm 656.20 kot.. kenaikan tahunan rm49.90. sangat sadis uolls. itu pun ada yang mempertikaikan org gomen punye bonus ...huhuhu.. ok tutp psl gaji.. so mlm yang dihebahkan pasal minyak naik tu dlm thn 2008 ke 2009 ke.. aku ni punya jakun dari umah kat presint 8 pegi ke petronas p15, shell p9 sume full house org beratur.. last sekali amik ko g bani.. waaaa heaven ekan,,,ya BANGI yer.. masa ni beratur panjang gila sampai 1km ada la kot.. sadis tau.. hanya kerana enak isi minyak sebab minyak naik. gila kan. so psl minyak naik tahun ni aku nak wat lek je,, isi lah lwusa,, mesti tenang hati.  so, alhamdulillah sekarang aku ada passenger.. iaitu kak leha.  Kak leha aĆ”amemang dulau staff opis tapi duduk kat daerah. so skrg bila dia teman aku ada la kurang sikit boring n mengantuk..kak leha pun okeh.. jenis kaki gelak. siap boleh shopping dengan mak aku lagi.. kira ok la tu... hari tu mak beli bunga kat jalan kuala dengan kak leha.. kemain deme tau.  Aku le yang baak mak ngan kak leha ke sama kemari.. Kak Leha takde anak . so aku ni macam anak dia agaknye.. thujujiju... ok la mengantuk,. nak tido nti jumpa lagi ya.. bye.. assalamualaikum,






mak n kak,leha




p/s : ada kawan dalam kete kurang mengantuk kan...













Monday, August 12, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2013

Assalamualaikum... diam tak diam dah hari raya ke 5 dah kan...haaa baru nak update. tahnun ni giliran aku beraya di rumah mentua... raya kedua baru balik ke rumah emak. ekceli jarak dari rumah mentua ke rumah mak aku tak la jauh mana pun.. batu gajah-seri iskandar dalam masa 30 min dah boleh sampai... raya tahun ni macam biasa2 jer... raya ke3 sibuk dengan maisarah (adik no.2) punya majlis bertunang. tak berjalan raya sangat pun dan at the end aku decide tak perlu raya ke mana2 sebab taknak bias.. kang tak berjalan myside aku sentap plak kan. so raya tahun ni kita dok umah je la... warna tema baju raya tahun ni tak sama skit dengan family blah aku, diorang hijau.. n aku purple sama dengan side naaz.. pagi raya mcm biasa makan lemang,ketupat,rendang.. tp pagi raya tu i miss emak punya rendang... raya ke3 baru dapat rasa... makan masa panas2.. perghh sedapnyer...lain2 nikmat hari raya sama je laa... takde yang berbeza maybe sebab dah tua,, so feeling2 raya pun tak la sangat kan.,oh yer.. asal beraya je org tanya bile lagi nak berbaby.. well..well.well.. if i know the answer "WHEN" kan senang.. i is takde jawapan nak di beri. and kadang-kadang macam give up nk jawab dan cam rasa "0h malang nye nasib aku.. sian kat lak aku" .. msti dia pun segan agaknyer.. tp aku tahu Allah knows better and give all His best for me.. sabar dan tabah lah menghadapi dugaaan.. kalo ada rezeki ada lah kan.. ok la ni je la cite raya yang x bape best,, sok dah nk keroje.. boring plak dok umah lelama.. eh..eh.. heehehe...k bye,, assalamualaikum





p/s : janji Allah siapa yang tahu ;((


I